Ga naar de inhoud

Samenwerken met je Intuïtie.

Je weet meer dan je denkt.

Er zijn al veel boeken over intuïtie verschenen. De meeste die ik las, beperkten zich tot het beschrijven van het fenomeen. Bij het lezen daarvan miste ik steeds de handvatten, waardoor de lezer in staat gesteld werd zijn eigen intuïtie te gaan gebruiken.
Dus besloot ik een boek te schrijven waarin duidelijk gemaakt wordt hoe je intuïtie in jezelf kunt herkennen en hoe je ermee kunt werken in het dagelijks leven. Voor het bewust gebruiken van je intuïtie is de rol die je hersenen spelen, belangrijk.

Het eerste deel omvat de inleiding en een gedeelte theoretische kennis. Deze achtergrond informatie is noodzakelijk om het geheel te begrijpen. Het gaat uitgebreid in op wat er onder intuïtie verstaan wordt en waar dit vermogen zich bevindt. De verschillen tussen de beide hersenhelften, hun specifieke taken, de verschillende bewustzijnsniveaus en de zintuigen die in deze niveaus gebruikt worden.

Het tweede deel gaat over bewustwording. Je bewust worden van je gedachten en de manier waarop informatie je beïnvloedt. De kracht die gedachten hebben en de daarmee samenhangende positieve en negatieve invloeden. Je ‘persoonlijke bibliotheek’, waarin alle waarnemingen bewust en onbewust zijn geregistreerd. Hoe je jezelf ziet, hoe je je gedraagt en hoe je reageert in bepaalde situaties. Er staan voorbeelden en oefeningen in om die bewustwording te ontwikkelen en uit te breiden.

Het derde deel is heel praktisch en vooral gericht op het omvormen van acties en reacties, het aanbrengen van veranderingen in je dagelijks leven. Het uitwisselen van informatie/ boodschappen op verschillende niveaus en de communicatie met personen in je omgeving. Het doel daarvan is je intuïtie optimaal in te zetten om veranderingen ten goede aan te brengen. Het laatste hoofdstuk is gewijd aan communicatie met je lichaam, het begrijpen en kunnen interpreteren van reacties.

Je treft ook voorbeelden aan van mijn cursisten; allerlei situaties die zij in hun dagelijks leven tegenkwamen en hoe ze daar ‘bewust intuïtief’ op gereageerd hebben. Daarin schuilt één grote gemene deler: het leverde hen juiste informatie op waarmee zij dingen voor zichzelf of voor anderen konden wijzigen.

Je kunt het boek beschouwen als een leer- werkboek, waardoor je je intuïtie thuis in je eigen tempo kunt gaan ontdekken en ontwikkelen. Onthoud dat jij bent uitgerust met die eigenschappen en vermogens die jij nodig hebt om een rijk, vervullend leven te leiden. Daar is je intuïtie er één van. Moge de rest van je leven de allerbeste periode wezen.

Het boek is te koop in de plaatselijke boekhandels of online via bol.com.