Ga naar de inhoud

José Silva

José Silva was autodidact. Hij werd geboren in Laredo, Texas uit Mexicaanse ouders. Hij heeft nooit een school bezocht, waar vooral met de linker hersenhelft gewerkt wordt. Later was hij ervan overtuigd dat hij daardoor in staat is geweest zijn rechter hersenhelft met zijn ongekende mogelijkheden te benutten door zijn ingevingen te volgen.

Hij besteedde 22 jaar van zijn leven aan onderzoek naar het antwoord op de vraag:
” Wat maakt dat sommige mensen succesvoller zijn dan anderen.”
Hij stelde vast dat we in twee dimensies functioneren: de fysieke wereld met de snelle beta hersenfrequenties en in de spirituele wereld met lagere alpha en thèta hersenfrequenties.

Zijn onderzoek bracht aan het licht dat de meest succesvolle mensen diegenen waren die over informatie, verkregen door hun intuïtie, beschikten. Hij ontwikkelde technieken die je leren om op het alpha niveau, in de spirituele (of mentale) dimensie informatie gewaar te worden over een probleem of een vervelende situatie.
José Silva dacht dat dit zijn missie in het leven was – leren hoe je je subjectieve bewustzijn kon gebruiken om problemen hier op aarde te helpen oplossen, waarbij hij de term onderbewustzijn veranderde in innerlijk bewustzijn. Hij stelde: “door veelvuldig op diepere bewustzijnsniveaus te functioneren, kom je steeds meer in contact met jezelf. Er is dan niet langer sprake van een onderbewustzijn, je wordt je innerlijk meer en meer bewust”.

Zijn baanbrekende onderzoek heeft een golf van ‘new age’ ideeën voortgebracht, uitgedragen door mensen als Wayne Dyer, Shankti Gawain en Richard Bach. Zij schreven bestsellers en werden wereldberoemd nadat zij bij José Silva trainingen gevolgd hadden. Dr.O.Carl Simonton leerde zijn patiënten het subjectieve bewustzijn te gebruiken bij hun genezingsproces. Bijna aan het eind van zijn leven kwam José Silva achter zijn ware opdracht in dit leven. ” De reden dat we met helderziende vermogens zijn uitgerust, is dat we op die manier in contact kunnen komen met onze Hogere Intelligentie”. Nu is de mensheid eraan toe om haar intuïtie – de aangeboren helderziende vermogens – meer en meer te gebruiken en zo hun spirituele intelligentie te gaan ontwikkelen”.

Dit was voor hem het vertrekpunt voor de missie waarvoor hij vond dat hij werkelijk op aarde was: je leren hoe je je kunt verbinden met Hogere Intelligentie en de leiding kunt ontvangen die je nodig hebt om succesvol te zijn, een gelukkig en bevredigend leven te leiden. Kortom je levensdoel te realiseren.